CARTOFI GRATINAȚI CU SALAM DE VARĂ FOX

  • icon (1) 10 min preparare
  • icon 1h de gătit
  • icon (2) 2 porții

Probabil nu prea des până acum. Dar dacă ți-am spune că avem o rețetă apetisantă în care salamul și cartofii sunt uniți prin cașcaval topit într-un preparat încântător? Îți mai spunem un secret. Este și foarte simplu de făcut.

Ingrediente

cartofi 600g, salam Fox 400g, smântână de gătit 250g, 4 ouă,  cașcaval 200g, ceapă 200g, unt 100g

Vezi mod de preparare

Mod de preparare

Pregătire ingredientelor

Pentru a începe prepararea cartofilor gratinați cu salam de vară Fox, asigurați-vă că aveți toate ingredientele pregătite. Veți avea nevoie de: cartofi 600g, salam Fox 400g, smântână gătită 250g, 4 ouă,  cașcaval 200g, ceapă 200g, unt 100g, sare și piper.

 

Prepararea cartofilor gratinați cu salam de vară Fox

Se fierb rondele subțiri de cartofi, apoi se amestecă cu ceapa trasă în prealabil în tigaie cu puțin ulei. Se procedează la fel și cu salamul tăiat cubulețe. În tot acest amestec, se adaugă și ouăle. Ungeți tava cu unt și puneți compoziția în tavă. Adăugați câte o felie de salam deasupra și radeți cașcaval peste tot. Gratinati la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 de grade.

 

Prezentarea

Aranjați cartofii gratinați cu salam Fox într-un mod estetic pe o farfurie. Puteți decora farfuria cu un sos (după gust) și frunze de salată pentru un aspect plăcut. Serviți imediat sau acoperiți cu folie de plastic și puneți în frigider pentru a fi serviți mai târziu.