CÂRNAȚI ÎMPLETIȚI

  • icon (1) 45 min preparare
  • icon 30 min de gătit
  • icon (2) 2 porții

Micul dejun nu trebuie să fie plictisitor. Poate fi delicios, la fel de bine cum poate fi sățios. Însoțește cârnații împletiți cu un chefir sau sana și pregătește-te pentru un început de zi savuros.

Ingrediente

Făină – 500g, 1 cub de drojdie, 250-300ml lapte cald, 1 linguriță de miere, 5 linguri de ulei, 1 linguriță de sare, cârnați cabanos sau crenvurști (400g), 1 ou

Vezi mod de preparare

Mod de preparare

Pregătire ingredientelor

Pentru a începe prepararea cârnaților împletiți, asigurați-vă că aveți toate ingredientele pregătite. Veți avea nevoie de făină – 500g, 1 cub de drojdie, 250-300ml lapte cald, 1 linguriță de miere, 5 linguri de ulei, 1 linguriță de sare, cârnați cabanos sau crenvurști (400g), 1 ou.

Prepararea aluatului

Puneți 400g de făină și drojdia într-un castron. Apoi turnați treptat laptele cald, adăugați zahăr, sare și ulei de floarea soarelui. Se amestecă toate ingredientele.

Amestecând constant, adăugați încă 100g făină. Framântăm aluatul până nu se mai lipește de mâini.

Lăsați aluatul la dospit 30 de minute.

Prepararea carnaților impletiți

Se împarte aluatul în 2 pentru a fi mai ușor de lucrat. Luăm prima bilă de aluat și întindem o foaie de 3-4mm. Se taie în pătrățele cu latura egală cu lungimea bucății de cârnat. Înveliți cârnatul cu bucata de aluat și îl crestați.

 

Gătire

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Lăsați preparatul în tavă 15-20 de minute, apoi ungeți cu oul bătut și presărați susan. Puneți la cuptorul încins la 190 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc.

Prezentarea

Aranjați pe un platou cârnații împletiți frumos. Puteți folosi roșii, salată sau alte legume pentru a decora platoul.